• Uraden naziv projekta: Rediscovering your musical youth – Digital Skils Training for Seniors
  • Kratek naziv projekta: Vinyl Warriors
  • Obdobje izvajanja: september 2020 – avgust 2022
  • Vodilni partner: Ballybeen Women’s Centre (Severna Irska)
  • Ostali partnerji (država): Solution: solidarité & inclusion (Francija), Skills Elevation FHB (Nemčija), Rural Hub (Irska), Speha Fresia (Italija), Zveza društev upokojencev Slovenije (Slovenija) in Iniciativas de futuro para una Europa social (Španija).
  • Program sofinancira: Erasmus+, Strateška partnerstva za izobraževanja odraslih, projektna št.: 2020-1-UK01-KA204-078836

 

Kratek opis projekta:

VINYL WARRIORS je projekt, ki predlaga razvoj učnega programa krepitve digitalnih veščin starejših, ki jih bo spodbudil k oživljanju njihove glasbene mladosti. Med projektnimi aktivnostmi se bodo udeleženci naučili ključnih digitalnih veščin, ki so potrebne za načrtovanje, oblikovanje, produkcijo, izvedbo tonskih vaj in koncerta v živo. V pilotni fazi bo najmanj 20 starejših v vsaki državi sodelovalo pri izdelavi predlagane glasbene predstave, vse pridobljeno znanje pa bodo uporabili v praksi na zaključnem evropskem prireditvenem dogodku, ki bo avgusta 2022 na Irskem. Ciljne skupine so starejši in upokojenci, izobraževalci odraslih in organizacije s programi aktivnega staranja.

V projektu bomo oblikovali:

  • Program usposabljanja pridobivanja digitalnih veščin za starejše, ki bo temeljil na 4 kategorijah, ki prevzemajo različne vloge v glasbeni skupini za izvedbo in produkcijo VINYL WARRIORS – t.i. zasedba; sledilci; spremljevalci; managerji.
  • Program usposabljanja za izobraževalce odraslih, ki bo zagotovil, da bodo ti popolnoma usposobljeni za izkoriščanje potenciala VINYL WARRIORS učnih virov za krepitev digitalnih veščin ciljne skupine, ki so starejši.
  • Množični odprti spletni tečaji ali MOOC, ki bo omogočil dostop do različnih virov za krepitev digitalnih veščin, ki bodo nastali v omenjenih programih usposabljanja. MOOC bo podprl široko paleto inovativnih spletnih stečajev in drugih vrst učenja preko pametnih telefonov in tabličnih računalnikov itd.

Spletna stran projekta: http://vinyl-warriors.eu/ 

Facebook stran projekta: VINYL Warriors

Kontaktni osebi za projekt: 


Obvestila: