• Uradni naziv projekta: Racket for integration of Seniors
  • Kratki naziv projekta: RISE
  • Obdobje izvajanja: januar – december 2022
  • Vodilni partner: Teniški klub Krško (Slovenija)
  • Ostali partnerji (država): Fair-way SE (Madžarska), AIGNERKARNER GdbRTennis (Nemčija), Teniski savez istarske županije (Hrvaška) in Zveza društev upokojencev Slovenije (Slovenija)
  • Program sofinancira: Erasmus + Šport: Majhna partnerska sodelovanja, projektna št. 623112-EEP-1-2020-1-SI-SPO-SSCP

 

Kratek opis projekta:

Projekt RISE je osredotočen na igro imenovano Pickleball, ki vsebuje vse elemente, ki so potrebni za zdravo in normalno telesno in čustveno počutje starejših. Pickleball je sprejeta različica tenisa, ustvarjena za vse starosti in spretnosti, zlasti za starejše. Pravila so preprosta, igra pa se lahko nauči začetnike. Igra se v zaprtih prostorih in na prostem na igrišču velikosti badmintona. Običajno se igra kot dvojice. Igra je še posebej priljubljena pri starejših, saj jo je enostavno igrati in je družabna igra. Po drugi strani pa zagotavlja dobro aerobno vadbo brez toliko stresa na telesu. 

Splošni cilji projekta je spodbujanje socialne vključenosti, enakih možnosti in ozaveščanje o pomenu telesne dejavnosti, ki krepi zdravje, s povečanim sodelovanjem in enakim dostopom do pickleball-a za vse ljudi, zlasti starejše, ki trpijo največ med trajajočo krizo javnega zdravja Covid-19 in po njej. 

 

Kontaktni osebi za projekt: 

 

 

Predstavitev pickleballa v Medulinu pri Puli