ZAVOD ZA UVELJAVLJANJE PRAVIC IZVAJALCEV IN PROIZVAJALCEV FONOGRAMOV SLOVENIJE ( IPF)

Na podlagi skupnega sporazuma med ZDUS in IPF je za upokojenske kulturne skupine, ki delujejo izključno ljubiteljsko in v okviru DU, urejena višina nadomestila za načine uporabe komercialnih fonogramov, ki so urejeni v točkah I. A, I. C, II. C, II. D 7. člena Tarife IPF za javno priobčitev fonogramov (Uradni list RS št. 68-3016/2005, Tarifa 2005). Če organizirate prireditve, kot so koncerti in prireditve organizirane izključno ali prvenstveno zaradi javnega priobčevanja fonogramov (npr. koncerti z uporabo posnete glasbe oz. nastopi, kjer izvajalci nastopajo na posneto glasbo (playback) ipd.) ali prireditve, pri katerih gre za kombinacijo različnih umetniških zvrsti in pri katerih se fonogrami ne uporabljajo le za zvočno ozadje ampak kot del prireditve (npr. različni plesni nastopi, revije, gledališki nastopi in predstave ter druge podobne prireditve, na katerih je uporaba fonogramov ključnega pomena za njihovo izvedbo, je mogoče v okviru sporazuma koristiti določene ugodnosti. Posebej izpostavljamo, da se sporazum ne nanaša prireditve, pri katerih javna priobčitev fonogramov poteka le za zvočno ozadje ali kot mašilo pred, med oziroma po nastopih, ki potekajo v živo ali katerih primarni namen je športno udejstvovanje. V kolikor želite pri IPF uveljavljati ugodnosti na podlagi tega sporazuma, lahko na tajnistvo@zdus-zveza.si zaprosite za izvod sporazuma sklenjenega dne 20. 12. 2019. V pomoč pri prijavi vam je lahko tudi obrazec, ki ga najdete na spletni strani IPF.

ZDRUŽENJE SAZAS, K.O. (SAZAS)

Na podlagi skupnega sporazuma med ZDUS in SAZAS je DU za uporabo glasbenih avtorskih del iz repertoarja SAZAS v obliki javnega izvajanja glasbe v okviru kulturne dejavnosti, ki jo izvajajo kulturna društva in upokojenske kulturne skupine, je mogoče v okviru sporazuma koristiti določene ugodnosti. V kolikor želite pri SAZAS uveljavljati ugodnosti na podlagi tega sporazuma, lahko na tajnistvo@zdus-zveza.si zaprosite za izvod sporazuma sklenjenega dne 21. 1. 2014 in njegove kasnejše dopolnitve.

REVIJA VZAJEMNOST
Revija Vzajemnost je že več kot 47 let zanesljiva spremljevalka starejših, saj verodostojno piše o pokojninskih temah in socialnih prejemkih. Naročnikom brezplačno odgovarja na pokojninska, premoženjsko-pravna vprašanja, na vprašanja s področja delovnega prava, socialne varnosti in zdravstvena vprašanja. V Vzajemnosti so koristni članki o zdravju, prehrani in gibanju. Na voljo je le naročnikom. Več na: www.vzajemnost.si.
Člani društev upokojencev prejmejo ob naročilu na revijo prvi dve številki brezplačno. V naročilnici na spletni strani: www.vzajemnost.si/narocilo/ pod opombe napišite: ZDUS ugodnosti. Več informacij na tel. št.: 01/ 530 78 44.

KARTICA DINERS CLUB ZDUS
TEMELJ ZA FINANČNO STABILNO STAROST
Nepredvidljivi dogodki, ki lahko zamajejo še tako dober finančni plan, kot so nenadoma pokvarjen pralni stroj, povišanje cen kurilnega olja, polomljena očala, ki jih nujno potrebujete, pokvarjena proteza, bolezen vaših hišnih ljubljenčkov, vam lahko povzročijo nepotrebno dramo.
Zagotovo je rešitev kartica Diners Club ZDUS.
S kartico Diners Club ZDUS lahko večje nepredvidljive nakupe ali nakupe, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti, razdelite na obroke, hkrati pa lahko na določenih prodajnih mestih tudi prihranite.
Pridobijo jo lahko tudi upokojenci z nižjo pokojnino, prav tako ni omejitve pri starosti, kajti vsako vlogo obravnavamo individualno.
PRIVOŠČITE SI VEČ S KARTICO DINERS CLUB ZDUS.
Prvo leto brezplačna članarina – Velja ob prvi včlanitvi v Diners Club. Akcije se izključujejo.
Brez menjave banke.
Z nakupi tudi do 36 obrokov in dvema ločenima limitoma: za enkratne nakupe in obroke. Določena prodajna mesta vam ob nakupu s kartico Diners Club ZDUS ponujajo posebne ugodnosti: Ugodnosti vsak drugi in četrti torek v mesecu:
https://www.dinersclub.si/si/d-torek
Mesečne ugodnosti:
https://www.dinersclub.si/si/dc-info-ugodnosti
Kartico Diners Club ZDUS lahko pridobite povsem digitalno s klikom na povezavo:
https://digital.dinersclub.si/
ali po klasični poti prek povezave:
Posebna stalna ugodnost ob plačilu s kartico Diners Club ZDUS:
5 % popust
velja ob nakupu nakita in ur blagovne znamke Zlatarna Celje in Lencia. Akcije, popusti in ugodnosti se med seboj ne seštevajo.
Več informacij: www.zlatarnacelje.si
ZA PROSTOVOLJCE: Kartica DINERS CLUB ZDUS – Prostovoljci
EC_DC_Pristopnica_ZDUS_prostovoljci_osebna_2021_C1433
Članska identifikacijska kartica in hkrati plačilna kartica.
Prostovoljke in prostovoljci potrebujete za osebno identifikacijo posebno kartico, s katero uveljavljate status prostovoljca, hkrati pa vam omogoča plačevanje na prodajnih mestih ter ugodno plačilo na obroke.
Osebna identifikacija na terenu je izrednega pomena, saj vašim varovancem s kartico izkazujete dejansko članstvo v programu Starejši za starejše. S tem si pridobite tudi večje zaupanje varovancev in njihovih skrbnikov ali družinskih članov.
Kartica Diners Club ZDUS prostovoljci vam omogoča tudi plačevanje na več kot 18.000 prodajnih mestih v Sloveniji do 36 obrokov, prek spleta in tudi v tujini,do 12 obrokov.
Za prostovoljce je članarina za kartico Diners Club ZDUS prostovoljci BREZPLAČNA*, ob pogoju, da v letu opravite le tri transakcije, kjer minimalna vrednost transakcije ni omejena.
Za vsako pridobljeno kartico vaše društvo prostovoljcev prejme 10 evrov, vi pa ste nagrajeni z darilnim bonom Spar ali Mercator v vrednosti 20 eur***.
Za pridobitev kartice ne potrebujete menjati banke.
Višina pokojnine ni pogoj za pridobitev kartice Diners Club ZDUS prostovoljci**. Lahko jo pridobi vsak prostovoljec – tudi tisti z nižjimi pokojninami
– ki odda ustrezno dokumentacijo. Omogočimo vam osnovni mesečni limit za nakupe v vrednosti 100 evrov na mesec, ki se lahko po potrebi zviša.
Še nimate kartice Diners Club ZDZS prostovoljci?

Izpolnite priloženo pristopnico in jo podpišite.
Priložite obojestransko kopijo veljavnega osebnega dokumenta.
Dokumentacijo pošljite na Erste Card, d.o.o., Ameriška ulica 2, 1000 Ljubljana, ali pišite na prijavnica@erstecard.si in prijazni svetovalci Diners Cluba vam bodo pomagali do kartice.
Ste vedeli, da s kartico Diners Club ZDUS prostovoljci lahko nakupujete tudi v Sparu, Hoferju, Mercatorju, Ikei, Lesnini, Mladinski knjigi, pri optikih in zobotehniških ordinacijah, trgovinah za živali in pri večjih trgovicih za opremo doma? Določena prodajna mesta vam ob nakupu s kartico Diners Club ZDUS ponujajo posebne ugodnosti:

Ugodnosti vsak drugi in četrti torek v mesecu:
https://www.dinersclub.si/si/d-torek

Mesečne ugodnosti:
https://www.dinersclub.si/si/dc-info-ugodnosti

PRAKTIČNA UPORABA
Uporabite jo lahko tudi za nakupe vašim varovancem. Na podlagi porabe preteklega meseca prejmete položnico in poravnate obveznost za nazaj. Varovenec tako lahko v enkratnem znesku poravna svoj dolg, vi pa si zagotovite transparentno porabo denarja – k položnici je namreč priložena specifikacija porabe. Nenazadnje, je kartica Diners Club ZDUS prostovoljci učinkovita pomoč pri nepričakovanih nakupih. Pomislite, da se vam kljub skrbnem načrtovanju gospodinjskega proračuna zgodi okvara na toplotni črpalki, škoda na strehi zaradi vremenskih razmer, podražitev goriva, polomljena očala, proteza ali pa pomoč potrebujejo vaši otroci. S kartico Diners Club si lahko nepričakovane nakupe razdelite na obroke in mirno spite.

*Članarina za kartico Diners Club ZDUS za običajne člane znaša 24 eur/leto.
**Višina pokojnine v vrednosti 400 evrov je pogoj za pridobitev običajne kartice Diners Club ZDUS.
***Darilni bon Spar ali Mercator pripada prostovoljcem po opravljenih treh transakcijah v letu pridobitve kartice.

 

HOTEL DELFIN ZDUS D.O.O. IZOLA
Predstavitev
Hotel Delfin bo prihodnje leto praznoval 40 letnico izpolnjevanja svojega poslanstva. V teh letih je hotel zrastel v vseh pogledih. Danes ima hotel 219 sob, skoraj 800 sedežev v restavracijah, lepe notranje in zunanji bazen z ogrevano morsko vodo. Vsa ta rast je bila možna, ker so društva upokojencev hotel vzela za svojega in z rednim organiziranjem letovanj v njem skrbela tako za svoje člane kot za izjemno zasedenost hotela. Na drugi strani pa je Zveza upokojencev Slovenije z odobritvami vsakoletnih vlaganj omogočila, da je Hotel Delfin danes med najlepšimi in najkakovostnejšimi hoteli v Sloveniji in tudi širše.

Vsi zaposleni Hotela Delfin skupaj pripravljamo našim gostom edinstveno primorsko mešanico sprostitve, zabave, morja, gibanja, hrane in dišečih zelišč. Mešanico, ki še dolgo po „zaužitju“ pusti prijeten spomin na preživete počitnice. Ko okus s časom popusti, si gostje zaželijo ponovnega obiska pri nas. Nekateri so mu zvesti že skoraj od začetka odprtja, drugi prihajajo k nam prvič, vse pa druži veselje do sproščenega druženja v družbi dobrih ljudi.
Poslanstvo
Nuditi upokojencem možnost ugodnega oddiha.
Vizija
Trizvezdični hotel, ki se lahko s ponosom primerja s hoteli v bližnji in daljni okolici,
• ker naše storitve presegajo pričakovanja,
• ker gostom strežemo z veseljem in zavzetostjo,
• ker je naš hotel čist in lepo vzdrževan,
• ker poslujemo prijazno okolju,
• ker smo inovativni in se stalno izboljšujemo, na vseh področjih,
• ker spoštujemo drug drugega, goste, lastnike, partnerje in naš kraj.
Ugodnosti
Upokojenci, ki so člani društva, kluba ali aktiva upokojencev pri ZDUS, imajo 10% popusta na penzionske storitve.

THERMANA d.d.

Člani imate možnost koriščenja ugodnosti v okviru članstva Poslovnega kluba Thermana pri koriščenju storitev v hotelu Zdravilišče Laško in hotelu Thermana Park Laško. Ugodnosti za člane društev upokojencev pri individualnem nakupu storitev so:

–          15 % popust na celodnevno in 3-urno vstopnico v Termalne Centru hotela Thermana Park Laško in v kopališču hotela Zdravilišče Laško za vstope od ponedeljka do petka. Popust ne velja ob vikendih ter v času praznikov in šolskih počitnic.

–          10 % popusta na vse wellness in fizioterapevtske storitve. (Izključene so akcijske ponudbe. Popusti                  se  med seboj ne seštevajo.

Člani ZDUS se ob prvem prihodu v Thermano (ob prvem koriščenju ugodnosti) legitimirate s člansko izkaznico društva upokojencev, na podlagi katere pridobite brezplačno Modro kartico Thermana cluba. Za nadaljnja koriščenja ugodnosti predložite veljavni osebni dokument, kartico Thermana cluba (ki jo prejmete ob prvem koriščenju) in člansko izkaznico društva upokojencev.

Ugodnost velja za obdobje od 1.1.2022 do 31.12.2023.