Jerica Laznik je letošnja prejemnica naziva Naj mentorica prostovoljcev 2022 za izjemno koordiniranje in mentorstvo prostovoljcem znotraj programa Starejši za starejše v Zasavju na predlog Zveze društev upokojencev Slovenije.

Slovenska filantropija med 22. in 28. majem tradicionalno organizira 24. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij, zahvala za njihovo udejstvovanje in ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva. Med vsemi izjemno uspešnimi mentorji, ki so jih predlagale organizacije, je komisija izbrala posameznike, ki s svojim angažiranim delom s prostovoljci prinašajo pozitivne spremembe v našo družbo.

Jerica Laznik je srčna prostovoljka in mentorica z ogromno željo po izboljšanju kvalitete življenja starejših. Prostovoljci jo izpostavljajo kot mentorico, ki jih podpira in jim pomaga reševati težave z individualnim pristopom in veliko mero empatije. Prostovoljce povezuje, zanje organizira različne dogodke in vzpostavlja sodelovanje z organizacijami in javnimi zavodi v lokalnem okolju.

Pismo podpore za njen izbor so poslali številni prostovoljci, predstavniki drugih organizacij in javnih zavodov, med drugim tudi župan Občine Hrastnik Marko Funkl, kar kaže, da je njeno delo prepoznano in cenjeno znotraj regije. V letu 2022 je pod njenim mentorstvom delovalo 117 prostovoljcev, ki so opravili 7.120 prostovoljskih ur.