»Projekt »E-oskrba na domu«, katerega naročnik je Ministrstvo za zdravje, in se financira iz Evropskega socialnega sklada, se s 30. 9. 2023 zaključuje. Z namenom, da se obstoječim uporabnikom zagotovi neprekinjeno nadaljevanje izvajanja storitve E-oskrba, pa tudi, da se E-oskrba zagotovi določenemu številu novih upravičencev, je Ministrstvo za solidarno prihodnost 25. 8. 2023 objavilo javni razpis »E-oskrba na daljavo«, na katerega smo se v ZDUS prijavili skupaj  s Telekomom Slovenije.
Vse uporabnike, ki ste že vključeni v projekt »E-oskrba na domu«, obveščamo, da se storitev nemoteno izvaja do 30. 9. 2023 in da z vaše strani ni potrebna nobena aktivnost; pogodbe ni potrebno predčasno odpovedovati ali opreme predčasno vračati.Hkrati vas obveščamo, da boste vse informacije glede morebitne uporabe storitve po 30. 9. 2023 prejeli po pošti na domači naslov ali pa vas bodo v zvezi s tem obiskali prostovoljci ZDUS-a.
Morebitne nove uporabnike, ki ste zainteresirani za vključitev v novi projekt »E-oskrba na daljavo«, pa obveščamo, da vas bomo o možnosti vključitve v nov projekt sproti obveščali prek spletne strani ZDUS in na FB, enako bo storil tudi Telekom Slovenije.

Tako dosedanje uporabnike kot morebitne nove uporabnike obveščamo, da je storitev E-oskrba v času trajanja projekta brezplačna.«