Od 19. do 21. oktobra bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 53. sejem za zdrav življenjski slog Narava-zdravje. Letošnje vsebine bodo poudarjale pomen zdravja, zdrave prehrane, gibanja in dobrega počutja ter okolja in stika z naravo.

Cilj sejma je povečati ozaveščenost o zdravem načinu življenja. Na sejmu bodo izvajali brezplačne meritve (krvni tlak, holesterol), različne delavnice in ozaveščali o problematikah kot so srčno-žilne bolezni, celiakija, demenca in ponudili rešitve za spodbujanje boljšega razumevanja in podpore prizadetim. Tudi letos bo v ospredju zdrava, lokalno pridelana in sveža hrana. Na sejmu boste lahko spoznali ponudnike domačih mlečnih izdelkov, medu, gob, sadja in zelenjave, različnih olj ter izdelkov s čilija.

Naše zeliščarske sekcije bodo prisotne tudi tokrat po naslednjem razporedu:

ČETRTEK, 19. 10. 2023

 Naziv DU

MORAVČE

Vsebina

čaj, mazila, tinkture, zeliščne blazinice

 PETEK, 20. 10. 2023

 Naziv DU

DOL PRI HRASTNIKU

Vsebina

zelišča in čaji iz domačega kraja, izdelava zeliščnega napitka in likerja

 SOBOTA, 21. 10. 2023

 Naziv DU

PAKA PRI VELENJU

Vsebina

zeliščni čaj in namaz

Udeleženci sejma lahko raziskujete najnovejše trende ekološke nege kože in aromaterapije, odkrivate čudeže naravne kozmetike ter se udeležite poučnih predavanj o osnovah nege kože in zaščite kože pred UV sevanjem tudi pozimi. Za tiste, ki vas zanimata narava in eksotične živali, bo vzporedno s sejmom Narava-zdravje potekala 30. BIOEXO razstava eksotičnih živali. Obiskovalci boste imeli priložnost spoznati edinstven živalski svet in pomen varovanja biotske raznovrstnosti.

Z eno vstopnico si lahko ogledate obe prireditvi.

Za več informacij o sejmu spremljajte spletno stran:

https://www.narava-zdravje.si