Aktualno

Prodajna konferenca in 35 let hotela Delfin Izola

20.04.2017


V hotelu Delfin Izola je od 6. do 8. aprila potekala prodajna konferenca, ki se jo je udeležilo 150 predstavnikov Zveze društev upokojencev Slovenije in slovesnost ob 35 letnici hotela Delfin. Poleg Janeza Sušnika, predsednika ZDUS in Vere Pečnik, podpredsednice ZDUS ter Igorja Kolenca, župana Občine Izola so se slovesnosti udeležili tudi nekdanji direktorji, nekdanji in sedanji zaposleni ter udeleženci tokratne prodajne konference, sedanji in nekdanji člani nadzornih svetov in drugi gostje.

Hotel Delfin v Izoli odlikuje izjemna lega ob morju in neposredna bližina izolske marine, ki se z gosti družijo že 35 let. Lokacija hotela ponuja veliko možnosti za odkrivanje slovenske obale. Sprehodite se lahko do središča Izole in ob obali do Kopra ali odkolesarite po poti Paren­zana do Strunjana in naprej do Portoroža. Ima 219 sob, skupaj pa 475 ležišč (od tega 428 osnovnih, 47 dodatnih ležišč), notranji in zunanji bazen, štiri zunanje gostinske lokale, telovadnico, poleg tega pa ponuja kozmetiko, pedikuro, masažo in bogat animacijski program. V letu 2016 so ustvarili 114 608 nočitev.

VIDEO - Nagovor Nine Golob, direktorice hotela Delfin Izola in Janeza Sušnika, predsednika ZDUS


V letu 2016 so bile prenovljene sobe v tretjih nadstropjih, na koncu hodnikov v drugem nadstropjih so uredili knjižne kotičke. Nekaj del je bilo izvedenih tudi v kletnih prostorih hotela, ki so pomembni za delovanje hotela a jih gostje ne vidijo.Na slovesnosti, ki jo je polepšal lep kulturni program je Janez Sušnik med drugim dejal: "Hotel Delfin ima dušo, ki so jo z uspešnim delom ustvarili zaposleni in hotelski gostje. Zato se vsem zaposlenim in direktorici zahvaljujem za vestno delo in uspešno poslovanje in čestitam, tudi ustanoviteljem, ki so pred 35 leti zastavili ta uspešen projekt."Nina Golob pa je pred tem v nagovoru dejala: "Branko Simonovič je rekel, da je zahtevna naloga ostati na vrhu, vendar ko slišim ta aplavz vem, da bomo zmogli in ker mi je dovoljeno sanjati sanjam o tem, da bo hotel poln do zadnje sobe, da bodo gostje še naprej plesali, se veselili in peli, vadili jogo v Kneippovem vrtu, da bo naša picerija najboljša picerija na obali in da bo Pergola postal sodoben lokal katerega bodo hodili gledat in se učit tudi drugi gostinci. Vse te sanje bodo postale tudi resničnost, če nas bo podprl tudi lastnik.Branko Simonovič, ki je bil kar 20 let direktor hotela Delfin pa je povedal nekaj anekdot iz njegovega direktovanja, med drugim tudi to, kako mu je nek 'razpoloženi' hotelski gost dejal, da je samo začasni direktor, potem pa je bil direktor kar 20 let, kako je bilo leta 1999 ko so dogradili 56 sob in dva manjša bazena in leta 2006 ko je Hotel Delfin prejel turistični nagelj. Na koncu pa se je obrnil proti Nini Golob in rekel: " Veš Nina vsi predhodni direktorji smo imeli težko in zahtevno pot navzgor, pot navzgor ni bila lahka, vendar še težje je gor ostati."O tem kako je bilo v letih od 1981 do 1989 ko se je sedanji Hotel Delfin imenoval Počitniški dom upokojencev Slovenije pa je povedal prvi direktor Emrik Eržen, ki je tudi dejal kako ga je napral dež ko se je z motorjem vozil v službo. V nadaljevanju pa poudaril, da je Hotel Delfin danes v marsičem referenčni hotel in kako prijetno se počuti ko opazuje kako se hotel lepo in uspešno razvija skupaj z bogato in celovito ponudbo.Arhitekt tega lepega hotela je Aleksander Bizjak, s tem hotelom živi od prvih dni oziroma od prvih zamisli, ko je ideja začela dobivati obrise, ko je postala načrt na papirju in potem zgradba z lepo vsebino za počitniške dni. V nagovoru je omenil kako je bil presenečen ko je bil izbran v okviru projektantskega podjetja Studio Izola za projektanta. Presenečen je bil predvsem zato ker je bil izmed treh starejših arhitektov prav on, ki je bil mlad pa še dolge lase je imel. 

VIDEO - Pogovor z Aleksandrom Bizjakom, arhitektom in Borisom Debeljakom, predsednikom takratnega Izvršnega sveta Občine Izola.


Rad se spominja kako uspešno je prepričal gradbeni odbor, ki ga je vodil Nagode, da vsaka soba imela kopalnico in da v sobah ni bilo 5 ali 6 ležiš. To je bil za takrat zelo visok standard. Prav tako z zadovoljstvom pove, da je bil to prvi hotel, ki je imel sončne kolektorje in to slovenske, ki so bili izdelani v Idriji. Po 15 letih se je hotel pričel temeljito obnavljati in v veliko zadovoljstvo mi je ker je z obnovo uspešno nadaljevala sedanja direktorica Nina Golob. V posebno čast pa mu je bil kompliment, ki mu ga je pred začetkom slovesnosti dal Boris Debeljak, takratni predsednik Izvršnega sveta Občine Izola, ki mu je rekel, da je Hotel Delfin vsako leto mlajši. Župan Občine Izola je kolektivu Hotela Delfin čestital in se zahvalil za plodno sodelovanje in dejal, da Hotel Delfin ustvari polovico vseh nočitev v Občini Izola. Gostje se radi vračajo v Izolo, to pa je za občino in hotel lep kompliment. Pohvalil se je kako vsestransko pomagajo in skrbijo za starejše občane.Vsi ti uspehi pa so rezultat vsakoletnih prodajnih konferenc, ki jih Hotel Delfin organizira zgodaj spomladi. Takrat se na delavnem srečanju dobijo predstavniki Društev upokojencev Slovenije, letos jih je bilo 150, ki so v društvih zadolženi za organizacijo letovanj in vodstvo Hotela Delfin. Z Dašo se dogovorijo in rezervirajo termine letovanj za člane posameznih upokojenskih društev. Organizatorji letovanj pri upokojenskih društvih so hkrati tudi spremljevalci in animatorji upokojencem, ki se odpravijo na letovanje. Pravijo, da jih gre veliko na letovanje prav zato, ker imajo spremstvo in brezplačen avtobusni prevoz in da se sami nebi nikoli odpravili.

VIDEO - Udeležencem prodajne konference je Nina Golob, direktorica Hotela Delfin skupaj z Dašo Ždrnja predstavila uspešno poslovanje v preteklem letu in načrte za letošnje in prihodnja leta.

Udeležencem prodajne konference je Nina Golob, direktorica Hotela Delfin predstavila uspešno poslovanje v preteklem letu in načrte za letošnje in prihodnja leta in pri tem poudarila, da brez predstavnikov društev, ki skrbijo in organizirajo letovanja upokojencev teh lepih uspehov nebi dosegli.Sledila je predstavitev zloženke Po poteh Izolskih parkov, ki je izšla prav ta dan. Potem pa so se odpravili peš po poti Izolskih parkov in se v parku Pietro Coppo, kjer je potekal kulturni program, v katerem je nastopil Mešani pevski zbor Delfin, ki ga je vodila zborovodkinja Maja Cetin. Nekaj pesmi so zapeli tudi ob spremljavi kitarista, med njimi, tudi primorsko himno 'Vstala Primorska'.Pot so nadaljevali nato proti Manziolijevem trgu kjer jih je pozdravil Dean Kocjančič, direktor Turističnega združenja Izola in jim izrekel dobrodošlico ter pohvalo saj skupaj z Delfinom ustvarijo največji turistični preliv v Občini Izola. Tipično primorsko 'marendo' je polepšala odlična glasba in petje Slavkota Ivančiča in pa sveže 'miške', ki so jih komaj sproti napekle Šparžinke iz Kort.Zadnji dan je bil namenjen Velikonočni delavnici, kjer so udeleženci ob mentorstvu 'Delfincev', tako imenujejo rokodelske mojstre in mojstrice, izdelovali okrasne pirhe, ki so jih potem porabili za velikonočno okrasitev.V kulturnem programu, v dneh prodajne konference in slovesnosti ob 35 letnici Hotela Delfin so sodelovali plesna skupina Ali iz Izole, ansambel flavtistk Flavtistra, sopranistka Anemarija Štefančič, folklorna skupina Mandrač iz Kopra in ljudska pevka Marjetka Popovski.

VIDEO - Nagovor Brankota Simonoviča, ki je bil 20 let direktor hotela Delfin Izola.

 


VIDEO - Nagovor Emrika Eržena, ki je bil prvi direktor hotela Delfin Izola.


 

VIDEO - V kulturnem programu, v dneh prodajne konference in slovesnosti ob 35 letnici Hotela Delfin je sodeloval tudi ansambel flavtistk Flavtistra in sopranistka Anemarija Štefančič.


VIDEO - Slovesnost se je pričela z nastopom plesne skupine Ali iz IzoleVIDEO - V večernem programu je sodelovala folklorna skupina Mandrač iz Kopra in ljudska pevka Marjetka Popovski.


VIDEO - V parku Pietro Coppo je nastopil Mešani pevski zbor Delfin, ki ga je vodila zborovodkinja Maja Cetin.


VIDEO - Tipično primorsko 'marendo' je polepšala odlična glasba in petje Slavkota Ivančiča.

 
 

aktualno vse

12.02.2019 - Navodilo DU za izvajanje uredbe o varstvu osebnih podatkov

31.01.2019 - Prijava na e-novice ZDUS

28.01.2019 - Pravilnik o volitvah in imenovanjih v Zvezi društev upokojencev Slovenije

28.01.2019 - DNEVI MEDGENERACIJSKEGA SOŽITJA 2019: Razpisujemo natečaje s področja ustvarjalnosti!

10.01.2019 - Rokodelske delavnice Delfin - dec 2018

21.12.2018 - Obvestilo o odstopu podpredsednice ZDUS Mije Pukl

20.12.2018 - Statistično poročilo za leto 2018

26.11.2018 - Sklep 24. redne seje Upravnega odbora ZDUS iz dne 24.10.2018

23.10.2018 - Konferenca o položaju starejših

19.10.2018 - Avditorij v Portorožu so zasedli starostniki in mladi

18.10.2018 - Razpis za Rokodelske delavnice Delfin 2018

11.10.2018 - VABILO na DAN STAREJŠIH OBČANOV_DU PIRAN_17.10.2018

04.10.2018 - Terme Snovik - ponudba za upokojence

28.09.2018 - VABILO na odprtje 8. fotografske razstave ZDUS in 18. F3ŽO

21.08.2018 - AKUPUNKTURA V THERMANI LAŠKO – kako vam lahko pomaga?

26.06.2018 - Rokodelke in rokodelci

26.06.2018 - Razpis za subvencioniranje letovanj

04.04.2018 - Belinal - Cholesterol

14.11.2017 - Uspešno izvedena že 3. delavnica izdelovanja voščilnic

07.11.2017 - Ugodnosti za člane

07.11.2017 - Rožca Šonc kandidatka za Žensko leta

07.11.2017 - Za društva upokojencev: izteka se Skupni sporazum ZDUS z Združenjem SAZAS - uveljavite pravico do oprostila plačila avtorskega nadomestila

07.11.2017 - Vabilo na snemanje oddaje Dan najlepših sanj

06.11.2017 - Vabljeni na pilotno delavnico govornih vaj ZDUS

26.10.2017 - Razpis za Rokodelske delavnice Delfin 2017

17.10.2017 - Do "novoletne pravljice" na 3. delavnici izdelovanja voščilnic

05.10.2017 - Čudovita jesen razkazuje svoje barve

28.09.2017 - Utrinki dogodkov na F3ŽO

21.09.2017 - Programska brošura F3ŽO

21.09.2017 - Vljudno vabljeni na okroglo mizo vseslovenskega projekta zgodnjega odkrivanja demence ADAM

21.09.2017 - Vabilo na predavanje Umetna inteligenca za starejše – svetla bodočnost in sedanjost

20.09.2017 - Vabilo na posvet in okroglo mizo o športu na F3ŽO

20.09.2017 - Vabilo na okroglo mizo: Starejši pešci varni v prometu (na F3ŽO)

20.09.2017 - Vabilo na okroglo mizo: Je skupaj lažje biti sam? (na F3ŽO)

20.09.2017 - Vabilo na okroglo mizo Medgeneracijsko sodelovanje na lokalni ravni

20.09.2017 - Vabilo na fotografsko razstavo 7. Fotografskega natečaja

20.09.2017 - "Impresije - vtisi iz narave" vabijo na 17. F3ŽO: razstava čudovitih del likovne kolonije ZDUS

15.09.2017 - Festival za tretje življenjsko obdobje vabi prostovoljce!

12.09.2017 - Z vlakom na F3ŽO 2017

11.09.2017 - Zaključen natečaj Komisije za kulturo ZDUS za novoletno voščilnico »Srečno 2018«!

01.09.2017 - Nove informacije ter gradivo s področja športa, rekreacije in gibalne kulture

30.08.2017 - Računovodsko svetovanje je iz 30. 8. 2017 prestavljeno na 1. 9. 2017

29.08.2017 - Novost: elektronska prijava podatkov za prireditve DU, kjer se uporabljajo komercialno izdani fonogrami (posneta glasba)

28.08.2017 - Prijavnica za likovno kolonijo Rogaška Slatina 2017

24.08.2017 - Čudoviti izdelki ZDUS-ovih rokodelcev in rokodelk

23.08.2017 - LIKUS vabi k brezplačnemu vpisu v Stičišče ljubiteljskih piscev Slovenije

23.08.2017 - Seznam vseh nastopajočih ekip DU na Državnih športnih igrah ZDUS

23.08.2017 - Razpisi Državnih športnih iger ZDUS

01.08.2017 - Odsotnost računovodkinje ZDUS 16. 8. in 23. 8. 2017

01.08.2017 - Program ZDUS na 17. F3ŽO

21.07.2017 - Zapustil nas je Marjan Pavlič

21.07.2017 - Razpis za 7. fotografski natečaj na 17. F3ŽO

12.07.2017 - Natečaj za oblikovanje novoletne voščilnice Srečno 2018

12.07.2017 - Razpis za subvencioniranje organiziranih letovanj članov DU v kapacitetah hotela Delfin

12.07.2017 - Razpis za sodelovanje v ZDUS-ovem kotičku na F3ŽO 2017

12.07.2017 - Impresije iz narave

12.07.2017 - Odsotnost računovodkinje ZDUS 19. 7. 2017

06.07.2017 - Razpis natečaja za ljubiteljske mojstrice in mojstre rokodelskih izdelkov 2017

30.06.2017 - Podelitev nagrade Državljan Evrope 2017 programu Starejši za starejše v Hiši Evropske unije v Ljubljani

23.06.2017 - Zapustila nas je mag. Dunja Obersnel Kveder