4. DRAMSKE DELAVNICE ZDUS 27. september - 30. september 2019

Znan je datum in lokacija 4. Dramskih delavnic ZDUS.

Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o volitvah v Državni zbor

Predsedniku države g. Borutu Pahorju ter vodjem Poslanskih skupin Državnega zbora smo po sklepu organov ZDUS ponovno poslali Predlog za spremembo volilne zakonodaje, za katerega smo v letu 2013 zbrali več kot 5.000 podpisov in ga vložili v proceduro. Naš predlog temelji na kombiniranem volilnem sistemu.

Studio ob 17ih - Prostovoljstvo v Sloveniji

Gostja oddaje je bila tudi ga. Rožca Šonc, vodja programa Starejši za starejše.

Oddaja v celoti

Intervju s predsednikom Zveze DUS Janezom Sušnikom

Nimam ambicije , da bi bil predsednik v nedogled.

Intervju v celoti

Približuje se rok za oddajo predlogov za priznanja ZDUS za leto 2019

30. septembra se izteče rok za oddajo predlogov za priznanja ZDUS.

Pripombe k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini

Organi ZDUS so v zvezi z obravnavo predloga zakona sprejeli naslednje ugotovitve in predloge. VEČ  ...

Zveza DUS je v letu 2018 veliko aktivnosti izvedla s pomočjo prostovoljcev, posebej v okviru programa Starejši za starejše.

Na ravni države je 34.770 prostovoljcev opravilo 4.419.506 prostovoljskih ur, kar predstavlja kar 43.473.576 evrov, s prostovoljskim delom prihranjenih sredstev za državo.     ...

Rešimo hrano, rešimo planet

Proizvodnja hrane se bo do leta 2050 morala povečati za 70 %, da bi zadovoljila potrebe naraščajočega števila prebivalstva, po drugi strani pa globalno zavržemo tretjino vse pridelane hrane

Minister za finance naj pojasni izplačevanje letnega dodatka

Na ministra za finance g. Andreja Bertonclja smo naslovili pismo naj pojasni svoje stališče o izplačevanju letnega dodatka.

Pripombe k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju

Zveza DUS je dne, 13.8.2019 na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti poslala pripombe k Zakonu.

Delavnice v Simbioza BTC City LAB

Simbioza BTC City LAB delavnice v mesecu septembru 2019

Pripombe k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju trga dela

Prenovljen vodič o pridobivanju statusa nevladne organizacije v javnem interesu

V prenovljenem vodičih lahko najdete vse najnovejše informacije o tem, kdo lahko pridobi status nevladne organizacije v javnem interesu, kakšni so pogoji na različnih področjih delovanja NVO, kakšen je postopek pridobitve (katere dokumente potrebujete in kje vložite vlogo) ter kaj so ugodnosti in obveznosti, ki jih imajo NVO v javnem interesu.

ZDUS Plus, št. 7/8, julij/avgust 2019