Razpis za izbor ljubiteljskih mojstric in mojstrov rokodelskih izdelkov, ki bodo vodili rokodelske delavnice Delfin 2019 – RDD 2019 1 in RDD 2019 2 V hotelu Delfin v Izoli

Zveza društev upokojencev Slovenije v okviru programa tehnične kulture razpisuje natečaj za izbor ljubiteljskih mojstric in mojstrov rokodelskih izdelkov med upokojenci člani DU za vodenje rokodelskih delavnic v Delfinu 2019 v Izoli.

Intervju z gospo Rožco Šonc, vodjo programa Starejši za starejše

Rožca Šonc: Vse življenje, med službo in po upokojitvi, dela z ljudmi in zanje

13. volilni zbor članov Zveze društev upokojencev Slovenije

Danes, 20. junija 2019, so na 13. volilnem zboru članov ZDUS potekale volitve za mandatno obdobje 2019 – 2023 za: predsednika ZDUS, podpredsednike ZDUS, člane in namestnike članov Nadzornega odbora ZDUS in člane in namestnike članov Častnega razsodišča ZDUS.

Ob svetovnem dnevu ozaveščanja o nasilju nad starejšimi.

Generalna skupščina Združenih narodov je v svoji resoluciji 66/127 določila 15. junij za Svetovni dan ozaveščanja o nasilju nad starejšimi.

Poziv Ministrstvu za zdravje, da predstavi Zvezi društev upokojencev Slovenije sedanje in načrtovane aktivnosti v zvezi s pripravo zakona o dolgotrajni oskrbi

Komisija za zdravstveno varstvo in duševno zdravje
Komisija za socialna vprašanja

Razpis za sofinanciranje mednarodnega sodelovanja društev upokojencev (DU) v letu 2019

ZDUS OBJAVLJA

Pričetek postopka za zbiranje predlogov za priznanja ZDUS v letu 2019

Na podlagi določb 28. in 29. člena Pravilnika o priznanjih z dne 18.4.2018 Komisija za kadrovske, organizacijske in statutarne zadeve začenja

POSTOPEK ZA ZBIRANJE PREDLOGOV ZA PRIZNANJA ZDUS V LETU 2019

OBRAZEC ZA PRIZNANJE

Eurotronik Slovenija zbira prijave za testne uporabnike

za testiranje pametnih rešitev, ki omogočajo daljše samostojno življenje v lastnem domu v okviru mednarodnega raziskovalnega in razvojnega projekta i-evAALution

Odgovori na najpogostejša vprašanja o Uredbi GDPR zdaj na YouTubu!

V zadnjem letu je pravna služba CNVOS prejela ogromno vprašanj o varstvu osebnih podatkov in spremembah, ki jih je prinesla evropska Uredba o varstvu podatkov GDPR.

Izhodišča za strategijo razvoja sistema zdravstvenega varstva

Mag. Martin Tóth je skupaj z ZDUS izdal novo brošuro.

Dolgoročna reforma zdravstva v Sloveniji

ZDUS je z g. Marjanom Česnom izdal novo brošuro.

DŠI 2019 – organizatorji, termini in delegati

Državne športne igre Društev upokojencev Slovenije - organizatorji, termini in delegati.

Okrogla miza: Prihodnji razvoj slovenske infrastrukture

Kakšna je strategija razvoja prometne infrastrukture slovenskih cest, železniške mreže, Luke Koper in letališč v Sloveniji do leta 2040? Ali bo trasa Koper-Divača potekala po 1- ali 2-tirni železniški progi in kakšna je usoda stare železniške proge? Kdaj se načrtuje gradnja tretjega pasu na najbolj obremenjenih odsekih in do kdaj bodo dela končana? Kako potekajo priprave za nov pomol, ki bo omogočil povečan pretok blaga v Luki Koper in vpliv konkurence v Trstu in na Reki?

ZDUS Plus, št. 7/8, julij/avgust 2019